Στην Υποψήφια Διδάκτορα του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, Χριστίνα Βασιλακοπούλου, το βραβείο «Μιλτιάδη Καράτζη»

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ ( Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας) πραγματοποιεί τη δεύτερη ετήσια εκδήλωσή του την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 , στις 7.30  το βράδυ, στην Αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 2ος όροφος.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Σηφάκη, που υπήρξε  πρώτος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης και περιλαμβάνει δυο ενδιαφέρουσες ομιλίες, καθώς και την απονομή του βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη». 

Ειδικότερα θα μιλήσουν:

-Ο ομότιμος καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου Νίκος Παπαδημητρίου με θέμα: «Η Ευρώπη σήμερα. Υπάρχει ακόμα Ευρωπαϊκός πολιτισμός;» και

-Η κ. Κατερίνας Ζωγραφιστού, διδάκτορας του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paul Valéry- Montpellier III, με θέμα:

«Η συμβολή των γαλλικών γραμμάτων στη διαμόρφωση της πνευματικής φυσιογνωμίας του Γιώργου Σεφέρη».

Θα ακολουθήσει η απονομή του βραβείου. Για την απονομή του βραβείου,  συγκροτήθηκε, όπως και για τα προηγούμενα, ειδική επιτροπή η οποία αφού συνεδρίασε αποφάσισε ομόφωνα και με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, το βραβείο «Μιλτιάδη Καράτζη», που συνοδεύεται και από το ποσό των 3.000 ευρώ να απονεμηθεί στην:

     Χριστίνα Βασιλακοπούλου του Νικολάου, 

    Υποψήφια Διδάκτορα του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής  (ΙΕΧΜΗ), που έχει οργανική σχέση με το ΙΤΕ.

Η Χριστίνα Βασιλακοπούλου σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό 8.43. Το 2019 ξεκίνησε το διδακτορικό της στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ υπό την επίβλεψη του καθηγητή Σπύρου Πανδή. Ο κύριος ερευνητικός της σκοπός είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων για την ποσοτικοποίηση των πηγών των οργανικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Ζωγραφιστού.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί